Spoednummer:
0485-571472 keuzeoptie 1
Spoednummer: 0485-571472 keuzeoptie 1

Medicijnen mee op reis verklaring

Voor medicijnen die onder de Opiumwet vallen, moet u een Schengenverklaring of een medische verklaring aanvragen. Dit hangt af van het land waar u naar toe gaat. Opiaten zijn bijvoorbeeld slaapmiddelen, sterke pijnstillers, ADHD-medicijnen of medicinale cannabis. Het medicijnpaspoort is geen geldig reisdocument. Maar wel handig om mee te nemen als u zorg nodig heeft in het buitenland.

Reist u met opiaten naar een Schengenland of een land dat de Schengenverklaring accepteert? Dan moet u een Schengenverklaring aanvragen bij het CAK. De verklaring is maximaal 30 dagen geldig. Voor meer informatie over reizen met Opiaten, kunt u terecht bij het CAK.

Voor landen buiten het Schengengebied heeft u mogelijk een medische verklaring nodig. De medische verklaring is ook geldig in Schengenlanden waar u doorheen reist om bij uw eindbestemming te komen. Een voorbeeld van een medische verklaring vindt u op de website van het CAK.

Op de website van het CAK vindt u een overzicht met landen. Hier kunt u voor uw land van bestemming opzoeken welke stappen u moet nemen. Voor sommige landen moet u bijvoorbeeld een medische verklaring nog laten legaliseren. En soms moet u contact opnemen met de ambassade van een land voor aanvullende regels.